Starostlivosť o pleť začína dôkladným čistením pleti!

Čistenie pleti a odstránenie make-upu je jedným z najdôležitejších častí zo starostlivosti o pleť. Bez dôkladného čistenia pleti dochádza k upchávaniu pórov a ukladaniu nečistôt v pokožke. Čistenie pleti má obrovský vplyv na to, ako vaša pleť vyzerá TERAZ a ako bude vyzerať v BUDÚCNOSTI! Myslíte na to včas.

 

Ako si vybrať vhodnú čistiacu kozmetiku? 

V prvom rade je nevyhnutné poznať základné tipy a vedieť rozlíšiť na čo sú produkty vhodné. Čistiacu kozmetiku môžeme rozdeliť na oplachovaciu a bezoplachovú. Do týchto skupín zaraďujeme všetky druhy produktov, čistiace gély, peny, oleje, peelingy, a pod. Takéto produkty sú na báze vody, micelárneho roztoku, emulzie, oleja alebo sú vytvorené ich kombináciou.

V druhom, nie menej dôležitom, rade je veľmi podstatné spoznávanie pleti a jej pozorovanie. To umožňuje vybrať tie správne produkty určené na čistenie pleti a odstraňovanie očného make-upu. V rôznom veku má pleť rôzne potreby a problémy. Kožné problémy si niekedy vyžadujú dermatologickú liečbu. Môžu byť tiež dôsledkom hormonálnej nerovnováhy, intenzívneho a stresujúceho životného štýlu, práce alebo znečistenia životného prostredia.  

 

Čo je najdôležitejšie? 

Produkty na čistenie pleti musia byť šetrné k pokožke a k očiam, mali by obsahovať prírodné zložky a antioxidanty. Ešte dôležitejšie vlastnosti súvisia s účinkami – čistiace produkty by nemali narúšať prirodzenú hydrolipidickú vrstvu a pH pokožky.

 

_________________________________________________________________________________

 

Suchá pleť so sklonom k podráždeniu 

Pri suchej a podráždenej pleti zvoľte odličovacie produkty, ako sú pleťové mlieka, jemné micelárne vody alebo ľahké čistiace emulzie. V takom prípade je dostupná väčšia možnosť doplnenia lipidov, ktoré sú potrebné na to, aby pokožka plnila svoju ochrannú funkciu a poskytovala dostatočnú vlhkosť pokožky. Produkty by mali byť založené na micelárnych štruktúrach, nie na dráždivých čistiacich látkach. Mali by obsahovať zloženie s aktívnymi zložkami, ktoré upokojujú začervenanie a podráždenie. 

 

Tip: Chcete sa tešiť z mladej a zdravej pokožky čo najdlhšie? Vyhnite sa nadmernému vysušovaniu pokožky. 

 

Zmiešaná a mastná pleť so sklonom k čiernym bodkám a akné

Takýto typ pleti si vyžaduje samostatný prístup. Základom je zníženie tvorby mazu, najlepšie používaním čistiacich gélov s antibakteriálnymi, adstringentnými a jemne exfoliačnými vlastnosťami. Produkty, ktoré fungujú najlepšie sú čistiace pasty s prírodnými ílmi, ktoré absorbujú maz, minimalizujú póry, redukujú akné a upokojujú podráždenie. Pri problémoch s mastnou pokožkou stojí za to spomenúť tonikum, ktoré obnovuje mierne kyslé pH pokožky. Odporúčame zložky ako laktáty, kyselinu mliečnu, ale aj látky rastlinného pôvodu ako extrakt z listov manukya extrakt z kôry osiky (obsahujú prírodné zložky s antibakteriálnymi vlastnosťami). 

Normálna pleť

Pre mnohých vysnívaný typ pleti, pri ktorej by nemuseli riešiť problémy suchej, mastnej či podráždenej pleti. Pokiaľ ide o čistenie, dáva nám najväčšiu kozmetickú slobodu. Odporúčané sú všetky čistiace prostriedky, ktoré nespôsobujú vymývanie prírodných látok z ochrannej bariéry pokožky, ako napr. odličovacie peny. Produkty by mali byť jemné a udržiavať hydrolipidovú rovnováhu.

 

Čo je to rovnováha pokožky? Rovnováha je veľmi dôležitá; je v súlade nielen s prírodou, ale aj s povahou pokožky. Preto stojí za to postarať sa o rovnováhu v počiatočnej fáze čistenia. 

Je to jednoduchšie, keď viete, ako na to! Pri čistení pleti je najlepšie zamerať sa na hydratáciu a hydratovať, hydratovať a hydratovať.

 

To je základ úspechu u všetkých typov pleti!